Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Construim noi sedii de instanțe de judecată, pentru că justiția din România are nevoie de cele mai bune condiții de funcționare!

Ministerul Justiției a demarat două licitații importante privind construirea de sedii noi pentru judecătoriile din Costești și Horezu.

Cele două judecătorii vor beneficia de sedii noi prin Proiectul de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (JSIP), finanțat de Banca Mondială.

În prezent, ambele judecătorii funcționează în imobile care nu mai pot fi reabilitate din cauza uzurii accentuate, îngreunând atât activitatea magistraților, cât și participarea părților la actul de justiție.

Judecătoria Costești funcţionează într-un imobil construit în anii 1941-1963 cu destinație de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare, remodelare sau consolidare la acest imobil. De asemenea, Judecătoria Horezu funcționează într-o clădire construită la începutul secolului XX, având destinația inițială de casă de tratament.

Atât Judecătoria Costești, cât și Judecătoria Horezu vor fi construite de la zero, pe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Justiției. Durata estimată a lucrărilor de construcție este de 24 de luni.

Prin construirea de clădiri noi pentru cele două instanțe de judecată, justițiabilii vor beneficia de servicii de calitate într-un spațiu adecvat necesităților.

Detalii despre cele două licitații pot fi găsite aici:

http://bit.do/Licitatie-Constructie-sediu-nou-Judecatoria-Horezu

http://bit.do/Licitatie-Constructie-sediu-nou-Judecatoria-Costesti


Publicat in: 17/06/2021