Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Convorbirea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE Committee) a Parlamentului European, Juan Fernando López Aguilar

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, astăzi, 08.12.2022, o substanțială discuţie cu președintele Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE Committee) a Parlamentului European, Juan Fernando López Aguilar.
Subiectele abordate au fost raportul final pozitiv al Comisiei Europene privind aplicarea MCV în România și continuarea reformelor în cadrul Mecanismului Rule of Law.

În cadrul discuției, Președintele LIBE, Juan Fernando López Aguilar, a subliniat aprecierea sa pentru eforturile şi rezultatele obținute de România în cadrul MCV, consemnate în recentul raport final pozitiv al Comisiei Europene, şi şi-a exprimat fără echivoc concluziile sale privind îndeplinirea condiționalităților din MCV pentru România.

De asemenea, președintele Aguilar a salutat cooperarea României în cadrul Mecanismului Rule of Law şi a subliniat importanța continuării consolidării independenţei, dar şi a responsabilizării sistemului judiciar în autoguvernarea Justiţiei, precum şi continuarea politicilor eficiente de combatere a corupției la toate nivelurile.

În contextul discuţiilor legate de MCV şi Rule of Law, preşedintele Aguilar a menţionat susţinerea sa şi a LIBE Committee pentru aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen.

Sunt extrem de bucuros să constat că Președintele LIBE Committee, Juan Fernando López Aguilar, a apreciat Raportul final pozitiv MCV obținut de România şi concluziile Comisiei Europene din acest raport final. De asemenea, am mulțumit președintelui Aguilar pentru exprimarea suportului LIBE Committee pentru aderarea României la Schengen. Fiecare astfel de poziţie de susținere contează pentru ţara noastră. Ministerul Justiţiei va continua eforturile pe aceeaşi linie ca şi în prezent pentru consolidarea independenţei Justiţiei, a eficienţei sale, combaterea corupției, dar şi pentru reprezentarea corectă a pozițiilor şi intereselor noastre în cadrul cooperării europene, la nivelul Consiliului JAI (Justiţie), bilateral cu alți miniştri şi în cooperarea cu Comisia Europeană.”, a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întâlnirii.

Programul ministrului Justiţiei va continua în zilele următoare cu participarea, mâine, 09.12.2022, la Consiliul JAI sesiunea Justiţie, la întâlniri bilaterale cu oficiali europeni şi alți miniştri de Justiţie, şi participarea, în data de 13.12.2022, la Consiliul de Afaceri Generale, pentru prezentarea aspectelor din domeniul Justiţiei din cadrul Raportului privind Mecanismul Rule of Law.


Publicat in: 08/12/2022