Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Declarație de presă legată de predarea fugarului Cătălin Cherecheș, București, 13 martie 2024

În cursul zilei de 13 martie 2024, ministra justiției, dna Alina Gorghiu, a făcut o Declarație de presă legată de predarea fugarului Cătălin Cherecheș în care a arătat, printre altele, următoarele:

”După cum știți, una din prioritățile cheie pe care le-am avut ca ministru al justiției este tema fugarilor. Nu trece o săptămână să nu vă țin la curent cu propuneri de modificare a legislației în sensul îmbunătățirii aducerii fugarilor în România, nu trece o săptămână fără să vă fac un bilanț legat de numărul celor aduși înapoi în România.

Aducerea lor în țară este o prioritate nu doar a mea, este o prioritate a Guvernului României și a statului român.

În această după-amiază ni s-a comunicat oficial de către justiția din Germania faptul că va fi predat un alt fugar cu nume sonor, și anume Cătălin Cherecheș.

Instanța din Munchen a decis predarea lui în România ca urmare a demersurilor făcute de statul român. Vă rog să îmi permiteți să mulțumesc tuturor autorităților din România implicate în această procedură și tuturor autorităților și instituțiilor din afara României, în mod special Germaniei, pentru că s-a dovedit încă o dată că nivelul de cooperare judiciară în materie penală cu Germania este unul de excepție.”


Publicat in: 13/03/2024