Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Deținuții au o a doua șansă! Ei vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională

Camera Deputaților a adoptat în ziua de 8 noiembrie proiectul de lege inițiat de Ministerul Justiției prin care Administrația Națională a Penitenciarelor va elabora programe de interes național de reintegrare în colaborare cu instituții publice, organizații guvernamentale și neguvernamentale (Plx. 202/2023).

Mai mulți deținuți vor putea participa la cursuri de tâmplărie, construcții, agricultură, confecții, textile și multe alte tipuri de cursuri, care să fie corelate cu cerințele pieței muncii.

 România are 23 688 de deținuți. Gradul de recidivă este de 36.75%, cea mai scăzută rată din ultimii 12 ani. Dintre ei, 6065 muncesc în penitenciare, 250 de femei și 5815 de bărbați.

Pe de altă parte, 2273 de deținuți urmează cursuri școlare.

Pentru a avea deținuții șanse reale pentru reintegrarea pe piața muncii, soluția este diversificarea cursurilor de calificare/recalificare profesională.

Proiectul va permite desfășurarea a și mai multe programe psihologice, educaționale și sociale: cursuri pentru dezvoltarea abilităților parentale, alfabetizare, educație juridică.


Publicat in: 09/11/2023