Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Echitate salarială pentru polițiștii și personalul civil din sistemul penitenciar

Executivul a adoptat în ședința de astăzi, 15.12.2021, proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare.

Ordonanța asigură aplicarea unitară a Anexei VI la Legea cadru nr. 153/2017 – Familia ocupațională de funcții bugetare „Apărare, ordine publică și securitate națională” pentru polițiștii de penitenciare și personalul civil din sistemul administrației penitenciare.

Prin adoptarea ordonanței, se elimină o inechitate din sistemul de salarizare în sistemul de ordine publică și securitate națională.

Una din prioritățile pe care le-am stabilit după preluarea mandatului este eliminarea cât mai rapidă a inechităților de salarizare din sistemul judiciar și sistemul penitenciar. Astăzi, cu sprijinul Guvernului, am reușit să eliminăm una dintre ele, care greva statutul polițiștilor de penitenciare și personalului civil din sistemul administrației penitenciare, problemă care a fost generată pe parcursul anului 2021 și care reprezenta una din multele întârzieri acumulate pe agenda Justiției și a sistemului penitenciar pe parcursul anului 2021. În continuare, mă voi concentra pe inechitățile salariale din sistemul judiciar.”, a declarat ministrul Justiției.

Proiectul a fost avizat de Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi Consiliul Legislativ.


Publicat in: 15/12/2021