Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Fapte, nu promisiuni! Ministerul Justiție, prin Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, împreună cu asociațiile și fundațiile de specialitate ajută victimele și persoanele aflate în situații de risc sau vulnerabilitate la criminalitate

Ministerul Justiției, prin ANABI, depune eforturi pentru prevenirea criminalității, protecția victimelor și educație juridică prin acordarea de granturi (finanțări nerambursabilă) către ONG-uri. Pentru perioada 2023/2024, bugetul va fi de 1.274.000 lei, iar pentru anul 2025, suma urmează a fi suplimentată în funcție de rezultatele valorificării bunurilor confiscate din procedurile judiciare penale.

Beneficiari direcți: asociațiile și/sau fundațiile cu obiect de activitate în domeniul asistenței și protecției victimelor și asistenței sociale, constituite conform legii.

Beneficiarii finali/Grupul țintă: victime ale infracțiunilor și/sau persoane aflate în situații de risc sau de vulnerabilitate la criminalitate; copii cu vârsta între 10 și 17 ani din zone expuse infracționalității; persoane fizice peste 18 ani rezidente în România.

Sumele alocate vor putea fi folosite exclusiv pentru măsuri/acțiuni/programe privind:

- asistență și protecția victimelor infracțiunilor – inclusiv pentru situații de urgență;

- prevenirea criminalității;

- educație juridică.

Scopul programului este reutilizarea socială vizibilă și consistentă a produselor infracționale în scopul înlăturării efectelor negative ale criminalității asupra victimelor!

ATENȚIE! Opiniile și contribuțiile la îmbunătățirea programului anual și a ghidului sunt așteptate la adresa de e-mail anabi@just.ro, până la data de 29 septembrie 2023, ora 23:59.

ANABI reia inițiativa “Vinerea Ușilor Deschise”. În fiecare zi de vineri – între orele 10 şi 14, pe parcursul lunii septembrie 2023, sunt organizate consultări și dezbateri publice cu mediul asociativ.

Documentele care stau la baza finanțării pot fi consultate aici: https://anabi.just.ro/info/finantari-nerambursabile-ong-uri


Publicat in: 20/09/2023