Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Germania susţine demersurile ministerului Justiţiei privind desfiinţarea SIIJ şi corectarea legilor justiţiei

[:ro]

Astăzi, 23 februarie 2021, Stelian ION, ministrul justiției, a avut o întâlnire cu Excelența Sa, Cord MEIER-KLODT, Ambasadorul Germaniei în România. Cei doi oficiali au discutat despre subiecte de interes aflate pe agenda internă şi europeană, precum şi despre colaborarea bilaterală în domeniul justiției.

 „Vă aflaţi într-o perioadă foarte importantă pentru România, în care puteţi corecta ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani.  Toţi paşii făcuţi în direcţia cea bună sunt câştiguri pe termen lung pentru statul de drept şi democraţia din România, şi în acelaşi timp pentru Europa noastră comună”, a declarat E. S. Cord MEIER-KLODT.  

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de corectare a legilor justiţiei şi de desfiinţare a SIIJ. Un alt subiect de interes a fost consolidarea luptei împotriva corupției. „Avem ocazia să reparăm şi să construim cadrul normativ şi instituţional privind justiţia din România. Trebuie să dovedim că suntem pe calea cea bună şi că schimbările se produc în mod real. Dialogul cu statele membre al Uniunii Europene, atât în plan bilateral, dar şi în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne oferă ocazia de a identifica bune practici existente, care să genereze iniţiative la nivel naţional. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autoritățile din Germania în ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu ”, a declarat ministrul Justiţiei.

[:]


Publicat in: 23/02/2021