Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Hotărâre definitivă Tribunal Amsterdam

Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus, astăzi, predarea inculpatului Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităților competente din România.
Decizia instanței din Olanda este definitivă. Acum urmează procedura de predare a inculpatului, procedură gestionată de Poliția Română. Autoritățile române estimează că inculpatul va fi adus în țară până la finalul lunii august.

“Ca ministră a justiției, ca om politic, ca mamă rămân preocupată de astfel de cazuri și voi recurge în continuare la toate instrumentele legale pentru a găsi soluții. Îmi doresc ca inculpatul să fie predat cât mai rapid în România, să fie anchetat de organele de urmărire penală și judecat de instanțele de judecată naționale. Orice măsuri sau pedepse s-ar stabili în cauză, acestea trebuie să fie executate în România. Este un gest de normalitate într-o societate democratică. Sub nicio formă nu trebuie să permitem sustragerea de la răspunderea în fața justiției naționale. De la începutul mandatului, este al doilea fugar pentru care instanțele europene decid predarea către autoritățile române.” a declarat Alina Gorghiu, ministra justiției.


Publicat in: 16/08/2023