Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Inculpatul principal într-un caz federal instrumentat în SUA, privind un grup extremist violent, extrădat din România

La data de 1 august 2023, Robert Paul Rundo, acuzat de autoritățile americane de planificarea și implicarea în revolte la mitingurile politice din California, a fost extrădat din România, ca urmare a cererii de extrădare formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii.  

Sus-numitul, urmărit în vederea judecării, în baza unui mandat de arestare emis de către Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul Central din statul California, ar fi membru fondator al Rise Above Movement, un grup extremist, de supremație albă.

Potrivit procurilor americani, Rundo, ar fi implicarea în recrutarea membrilor RAM, coordonarea și participarea la de luptă, deplasarea la mitinguri politice pentru a ataca protestatarii și alte persoane și publicarea de fotografii și videoclipuri ale actelor violente pentru recrutarea de noi membri. 

Extrădarea sus-numitului din România este rezultatul excelentei cooperări cu partenerii americani, atât între Ministerul Justiției român și Departamentul de Justiție al Statelor Unite, cât și la nivelul autorităților judiciare (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Curtea de Apel București) și polițienești.

 Comunicatul disponibil pe platforma Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii: 

 https://www.justice.gov/usao-cdca/pr/lead-defendant-federal-case-charging-white-supremacist-group-violence-political 


Publicat in: 07/08/2023