Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Informare de presă

Cu privire la mesajul adresat public de Marius Balo ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, facem următoarele precizări:

Ministerul Justiției nu a publicat nici integral, nici fragmente din scrisoarea adresată de Marius Balo ministrului Justiției.

Scrisorile adresate de Marius Balo organizațiilor media au fost publicate mult înainte de apariția articolelor referitoare la Scrisoarea adresată ministrului Justiției. Fragmentele din această scrisoare care îl privesc pe ministrul Justiției, apărute în presă, au fost publicate din inițiativa exclusivă a mass media.

Pe acest subiect, Ministerul Justiției a avut, ulterior, doar comunicări informale cu presa la nivel departamental, în niciun caz ministerial.

De-a lungul anilor, pe parcursul procedurilor desfașurate pentru transferul domnului Balo în țară, Ministerul Justiției a publicat restrictiv pe acest subiect, relatând doar despre un număr limitat de demersuri, tocmai pentru a nu perturba mersul negocierilor și discuțiilor cu oficialitățile din țara de detenție.

http://old2.just.ro/informare-de-presa-privind-stadiul-predarii-catre-autoritatile-romane-a-cetateanului-roman-marius-balo-aflat-in-executarea-unei-pedepse-privative-de-libertate-in-republica-populara-chineza/  
http://old2.just.ro/informare-de-presa-privind-cazul-cetateanului-roman-marius-balo-aflat-in-executarea-unei-pedepse-privative-de-libertate-in-republica-populara-chineza/

În ceea ce privește demersurile Ministerului Justiției cu privire la transferul lui Marius Balo în România, acestea conțin un număr considerabil de corespondențe și dialoguri cu multiple autorități române și din țara de detenție, pe care Ministerul Justiției nu a considerat și nu consideră necesar să le comunice public. Dorim să menționăm, de asemenea, eforturile considerabile depuse în acest caz și de către Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin ambasadorul român de la Beijing, Consulatul de la Shanghai etc.

Ținând cont de eforturile autorităților române din ultimii ani, printre care se numără și Ministerul Justiției, salutăm cu bucurie faptul că domnul Balo a fost eliberat și sperăm să ajungă în țară cât mai curând.


Publicat in: 20/04/2022