Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Informație de presă cu privire la stadiul cererii de extrădare a lui Cristian Rizea

În legătură cu informațiile apărute în media din Republica Moldova privindu-l pe Cristian Rizea, Ministerul Justiției face următoarele precizări:

1. Partea română și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege și a transmis Ministerului Justiției din Republica Moldova cererea de extrădare încă din data de 5 noiembrie 2020. Cererea depusă la Ministerul Justiției din Moldova își păstrează efectele. Facem precizarea că procedura și timpii de soluționare pentru cererea de extrădare înaintată de autoritățile române sunt reglementate de legislația statului solicitat, respectiv Republica Moldova.
2. Până la această oră, Ministerul Justiției nu a fost informat oficial de către ministerul moldovean al Justiției cu privire la situația juridică actualizată a susnumitului Cristian Rizea. Ultima revenire la colegii din Republica Moldova a fost în luna noiembrie 2021.
3. La data prezentului comunicat, Ministerul Justiției din România a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiției din Republica Moldova, în care a solicitat informații cu privire la stadiul cererii de extrădare făcute de autoritățile române.

Următorul termen fixat de autoritățile din Moldova în dosarul de extrădare a lui Cristian Rizea este 28 ianuarie 2022, informația fiind obținută din surse deschise.


Publicat in: 29/12/2021