Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnire bilaterală între ministrul Justiției, Stelian ION, şi Excelenţa Sa, Laurence AUER, Ambasadoarea Franţei în România

[:ro]

Marți, 9 februarie 2021, Stelian ION, ministrul Justiției, a avut o întâlnire bilaterală cu Excelența Sa, Laurence AUER, Ambasadoarea Franței în România. Cei doi oficiali au discutat despre excelenta colaborare bilaterală, precum şi despre priorităţile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, care va debuta la 1 ianuarie 2022.

Excelenţa Sa a exprimat disponibilitatea autorităţilor judiciare franceze de a consolida cooperarea cu structurile similare din România, atât în plan instituţional, cât şi în cadrul echipelor comune de anchetă. Ministrul Justiţiei a menţionat două domenii de interes pentru extinderea cooperării: digitalizarea justiţiei şi infracţionalitatea legată de mediu.

Colaborarea dintre noi nu trebuie să privească doar aspectele pur judiciare, ci şi un schimb susţinut de bune practici pe aspecte de interes pentru ambele părţi. Sistemul francez a constituit o sursă de inspiraţie pentru noi în ultima sută de ani şi, având în vedere similitudinile celor două sisteme, putem coopera extrem de bine, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene”, a declarat ministrul Justiţiei.

Un alt subiect de interes pentru partea franceză a fost legat de procesul de modificare a legilor justiţiei, pe de o parte, şi a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, pe de altă parte.  Ministrul Justiţiei a prezentat strategia Ministerului Justiției pe aceste subiecte, cu precizarea că proiectele privind legile justiţiei vor fi transmise Parlamentului până la finalul lunii aprilie 2021, iar pe cele privind modificarea codurilor în viitorul apropiat, astfel încât să genereze o dezbatere parlamentară reală şi de substanţă.

Am apreciat, în mod deosebit, activitatea dumneavoastră din Parlament din ultimii ani şi cuvântul dumneavoastră, în calitate de ministru, reprezintă, pentru noi, o garanţie pentru buna funcţionare a justiţiei din România în următorii ani”, a declarat Excelenţa Sa, Laurence AUER.

[:]


Publicat in: 09/02/2021