Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnire bilaterală între ministrul Justiției, Stelian ION, şi Excelenţa Sa, Roelof VAN EES, Ambasadorul Olandei în România

[:ro]

Astăzi, 15 februarie 2021, Stelian ION, ministrul Justiției, a avut o întâlnire bilaterală cu Excelența Sa, Roelof VAN EES, Ambasadorul Olandei în România.

Cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei a fost unul din subiectele de discuţie, Excelenţa Sa exprimând deschiderea Ministerului Justiţiei din Olanda pentru continuarea discuţiilor deja antamate. Noul Mecanism privind Statul de Drept, managementul strategic al sistemului judiciar, recuperarea creanţelor, precum şi criminalitatea privind mediul sunt subiectele care vor fi dezvoltate în dialogul bilateral.

„Consolidarea statului de drept la nivelul Uniunii Europene este o responsabilitate colectivă a noastră. Progresele înregistrate la nivel naţional produc valoare adăugată la nivelul întregii Uniuni. În acest context, sprijinul reciproc este foarte important”, a declarat Ambasadorul van EES.

Oficialul olandez a fost interesat de procesul de modificare a legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi de calendarul care va fi urmat de Guvern. Ministrul Justiţiei a prezentat stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, precum şi calendarul de finalizare a legilor justiţiei şi a proiectelor de lege privind modificarea Codului penal şi a Codului de Procedură Penală. De asemenea, a precizat că proiectele legilor justiţiei vor fi transmise, spre aviz, Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

„Discuţiile directe pe teme de interes pentru MCV şi Mecanismul Statului de Drept sunt foarte utile pentru noi. Să fiţi convinşi că veţi avea în mine un partener de discuţii deschis şi sincer. Modificarea legilor justiţiei generează dialog între instituţiile din sistemul judiciar, pe de o parte, şi între acestea şi magistraţi, pe de altă parte, pentru a discuta şi identifica soluţiile legislative care să ducă la consolidarea independenţei şi eficienţei justiţiei din România”, a declarat ministrul Justiţiei.

[:]


Publicat in: 15/02/2021