Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnire de lucru a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu E.S. Annick Goulet, ambasadoarea Canadei în România

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Canadei în România, E.S. Annick Goulet, au avut astăzi, 18.01.2022, la sediul Ministerului Justiției, o întrevedere, la cererea acesteia, ce a vizat modernizarea cadrului juridic bilateral actual dintre cele două state.
Cu această ocazie, au fost analizate soluțiile optime în vederea îmbunătățirii cooperării judiciare bilaterale în materie civilă și penală, accentul fiind pus pe semnarea unui nou tratat privind extrădarea. Concret, ministrul român al Justiției a propus părții canadiene deschiderea unui dialog, cu scopul de a încheia un nou tratat de extrădare, modern, care să fie în linie cu evoluțiile legislative recente în materie penală din România, ca și preconizatele modificări ale Codurilor penale, tratatul precedent datând din 1895.
În urma întâlnirii de astăzi, cele două părți au decis continuarea dialogului bilateral la nivel de experți în domeniul cooperării judiciare în materie penală și identificarea celor mai bune modalități de soluționare a problemelor de interes comun.
La discuții, au mai participat, din partea Ministerului Justiției, Simona Franguloiu, director adjunct Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară, și, din partea Ambasadei Canadei, Ian Trites, consilier politic.


Publicat in: 18/01/2022