Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnire de lucru între reprezentanții Ministerului Justiției și cei ai Confederației Europene de Probațiune

Sandor Ottó Szép și George Cătălin Șerban, Secretari de Stat în cadrul Ministerului Justiției, au avut o întâlnire de lucru, marți, 1 martie 2022, cu Președintele Confederației Europene de Probațiune (CEP), Gerry McNally, și cu Secretarul General al aceleiași organizații, Willem van der Brugge, în cadrul căreia au fost dezbătute subiecte de actualitate privind dezvoltarea sistemului de probațiune.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Ministerului Justiției și-au exprimat aprecierea pentru buna și îndelungata colaborare, începând cu anul 1999, dintre Confederația Europeană de Probațiune și Ministerul Justiției, prin Direcția Națională de Probațiune. Totodată, președintele și Secretarul General al CEP au subliniat rolul activ pe care România îl deține în cadrul organizației și contribuția adusă atât la elaborarea documentelor strategice dezvoltate la nivel european în domeniul său de competență, cât și la realizarea unor publicații difuzate pe plan internațional sau la evenimentele organizate de CEP.

Participanții la întâlnire au reafirmat disponibilitatea pentru continuarea acestei colaborări care contribuie la consolidarea bunelor practici la nivel european în domeniul probațiunii - ce susțin inclusiv încrederea reciprocă între jurisdicții.

La discuții, au participat și Directorul General al Direcției Naționale de Probațiune din cadrul Ministerului Justiției, Ramona Bălăiță, și reprezentantul României în Comitetul de Coordonare al CEP, Iuliana Cărbunaru.

 


Publicat in: 02/03/2022