Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnirea de lucru a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România

Astăzi, 5 mai 2023, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc o nouă întâlnire de lucru între ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și ambasadorul Republicii Italiene la București, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni.

Agenda întâlnirii a constat în cooperarea judiciară bilaterală în domeniul dreptului penal, cu specială privire asupra procedurilor de extrădare.

Fără a prejudicia cu nimic independența Justiției din România și Italia, ministrul Justiției a subliniat interesul bilateral și european pentru aplicarea riguroasă a Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre.

În context, ministrul Justiției  a salutat decizia Procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind cetățeanul român Arsene Ionel, condamnat penal definitiv, și a mulțumit ambasadorului pentru acest lucru.

Cei doi oficiali au convenit asupra utilității și necesității continuării dialogului asupra subiectelor luate în discuție, inclusiv la nivel ministerial.

Ministerul Justiției își exprimă interesul și speranța că autoritățile italiene îl vor localiza și aresta cât mai rapid pe cetățeanul român Vâlcov Darius, condamnat penal definitiv la închisoare cu executare de către Justiția română.

Ministerul Justiției va desfășura, ca și până acum, toate competențele sale legale privind orice cetățean român condamnat penal definitiv până la aplicarea întocmai a deciziilor Justiției din România, indiferent de cât de mult ar dura aceste proceduri.


Publicat in: 05/05/2023