Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnirea ministrei justiției, Alina Gorghiu, cu Cătălin Trăistaru, președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL

În cursul zilei de 30 ianuarie 2024, ministra justiției Alina Gorghiu împreună cu secretarul de stat George-Cătălin Șerban au avut o întâlnire cu Cătălin Trăistaru, președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL pentru a discuta despre direcțiile de acțiune comune și preocupările categoriei profesionale a grefierilor.

Cu ocazia acestei întrevederi, părțile au agreat că se vor lua măsurile necesare pentru a pregăti intrarea în vigoare a Legii nr. 11/2024 privind statutul grefierilor și al altor categorii de personal care ocupă funcții de specialitate în cadrul instanțelor judecătorești, al parchetelor de pe lângă acestea și al Institutului National de Expertize Criminalistice.

Ministra justiției și-a manifestat deschiderea spre dialog pentru toate aspectele ce vizează această categorie profesională. Viitoarea lege a salarizării va cuprinde familia ocupațională “Justiție”. În momentul în care va exista o formă a proiectului de lege, acesta va fi discutat și cu grefierii.

Cu privire la elaborarea normelor metodologice referitoare la pensiile de serviciu, la nivelul Ministerului Justiției se află în curs de elaborare un proiect de act normativ în acord cu dispozițiile Legii nr. 282/2023 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


Publicat in: 30/01/2024