Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnirea ministrului justiției, Alina Gorghiu, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, E.S. Andrew Noble

Ministrul justiției, Alina Gorghiu, și ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, E.S. Andrew Noble, au avut astăzi, 5 iulie a.c., la sediul Ministerului Justiției, o întrevedere, la cererea părții britanice, pe tema cooperării judiciare bilaterale.

Cooperarea în domeniul combaterii traficului de persoane a fost subiectul central al discuțiilor. Partea română a propus realizarea unui parteneriat între Ministerul Justiției și autoritățile britanice în vederea redactării unui ghid privind combaterea traficului de persoane. În context, ministrul justiției a subliniat că Guvernul a adoptat o Hotărârea privind acordarea de vouchere victimelor infracțiunilor și a evidențiat faptul că Ministerul Justiției va înființa curând un departament special pentru protecția victimelor infracțiunilor.

În cadrul discuțiilor, a fost abordat și subiectul procedurii executării hotărârilor judecătorești prin care s-a dispus înapoierea unui minor la reședința obișnuită. Cele două părți au convenit asupra intensificării cooperării bilaterale în spiritul priorităților înscrise în Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic dintre România și Regatul Unit, actualizată în martie 2023, respectiv abordarea în comun a criminalității organizate majore, cooperarea în domeniul aplicării legii și justiției penale și consolidarea și îmbunătățirea cooperării în problemele legate de transferul persoanelor condamnate, în cadrul legal existent.

Ambasadorul Regatului Unit, E.S. Andrew Noble, a evidențiat importanța dezvoltării cooperării în domeniul protecției sociale. Temele de discuție au inclus și căsătoriile minorilor din motive culturale și protecția minorităților și a grupurilor vulnerabile.


Publicat in: 05/07/2023