Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întâlnirea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, E.S. Andrew Noble

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, E.S. Andrew Noble, au avut astăzi, 13.01.2022, la sediul Ministerului Justiției, o întrevedere ce a vizat tema cooperării judiciare în materie civilă și penală.

Cei doi oficiali au subliniat necesitatea continuării acțiunilor comune privind combaterea traficului de persoane, precum și intensificarea schimbului de experiență și a cooperării cu specialiștii britanici.

Au fost abordate şi subiectele aflate pe agenda Ministerului Justiţiei: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

În spiritul dialogului constructiv dezvoltat în ultimii ani, ministrul român a supus atenției subiectul cererilor de asistență vizând minorii cetățeni români aflați pe teritoriul Marii Britanii, al căror număr a crescut semnificativ în ultimii ani, și a subliniat necesitatea intensificării schimbului de informații în timp util, în cazuri punctuale.

Totodată, în materie penală, discuția s-a centrat pe numărul în creștere al mandatelor europene de arestare și a cererilor de transfer de persoane condamnate (cetățeni români condamnați în UK), cooperarea în materia mandatului european de arestare cunoscând o notabilă intensificare începând cu anul 2014. În acest registru, partea română a menționat demersurile efectuate în vederea facilitării acestui proces și a apreciat ca fiind esențială scurtarea termenelor de răspuns din partea părții britanice.

La întâlnire a participat din partea Ministerului Justiției și directoarea adjunctă a Direcției Drept Internațional și Cooperare Judiciară, Simona Franguloiu.


Publicat in: 13/01/2022