Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întrevederea ministrei justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, cu Ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos, E.S. doamna Willemijn Van Haaften

Azi, 13 mai a.c., ministra justiției a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos, E.S. doamna Willemijn Van Haaften.
Cele două părți au abordat subiecte precum cooperarea judiciară în materie penală, realizată în bune condiții, inclusiv în aplicarea mandatului european de arestare, subiectul cooperării pentru combaterea crimei organizate.
Ministra justiției a afirmat că "România a ajuns departe în ceea ce privește reformele din justiție, MCV a fost ridicat și am întrat în spațiul aerian și maritim Schengen. Avem o bună cooperare judiciară cu autoritățile olandeze la nivel european și în special în materie penală și civilă.
Combaterea traficului de droguri este o prioritate comună pentru România și Olanda. Cooperarea dintre DIICOT și parchetele naționale din Olanda este strânsă și avem încă din 2013 un Memorandum în acest sens.
Autoritățile olandeze au fost și un mare sprijin pentru aducerea în țară a fugarilor. Apelăm la Olanda ca țară de tranzit când aducem fugari din alte țări, în multe cazuri.
Am agreat cu Ambasadoarea Olandei să căutăm mijloace de a ajuta Republica Moldova pe drumul său către UE."


Publicat in: 13/05/2024