Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Întrevederea ministrei justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, cu ambasadorul Republicii Turcia, E.S. Özgür Kıvanç Altan

Ministra justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, și ambasadorul Republicii Turcia, E.S. Özgür Kıvanç Altan, au avut astăzi, 7 noiembrie 2023, o întrevedere pe tema cooperării judiciare bilaterale.

Alina-Ștefania Gorghiu a felicitat partea turcă pentru centenarul Republicii Turcia și a salutat bunele relații dintre popoarele române și turce, mai ales în contextul parteneriatului strategic între cele două state.

Partea română a arătat că România și Republica Turcia au o bună cooperare judiciară.

Ministra justiției a subliniat interesul pentru dezvoltarea schimburilor de experți și bune practici în domenii de interes comun, unul dintre acestea fiind digitalizarea. În acest context, ministra justiției a menționat că, la nivelul Ministerului Justiției, sunt în curs de implementare mai multe proiecte de digitalizare, unul de interes major fiind sistemul ECRIS V. Cele două părți au analizat oportunitatea lansării unui dialog la nivel tehnic referitor la „justiția digitală”.

Schimburile culturale au fost, de asemenea, pe agenda discuției. Ministra justiției a afirmat că expoziția ICR, organizată de directorul ICR Istanbul, Dragoș Niță, cu costume tradiționale argeșene la Istanbul din septembrie este un exemplu de bună practică.

Cu prilejul acestei întrevederi, Alina-Ștefania Gorghiu a extins către ministrul justiției din Republica Turcă, Yılmaz TUNÇ, invitația de a efecuta o vizită oficială la București.

 

 


Publicat in: 07/11/2023