Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției propune suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri

[:ro]

20 august 2021 / Comunicat de presă

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care suplimentează numărul posturilor de grefieri

Ministerul Justiției propune, într-un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică, suplimentarea etapizată a numărului de posturi pentru grefieri, astfel încât să se asigure realizarea unui act de justiție într-un termen rezonabil și de calitate.

În prezent, pe grade de jurisdicţie, raportul grefier/judecător se prezintă astfel:

  1. a) curţi de apel – 0,87
  2. b) tribunale – 1,01
  3. c) judecătorii – 1,26

Obiectivul stabilit este atingerea unui raport de 1,5 grefier/judecător la toate gradele de jurisdicţie. Pentru realizarea acestuia, sunt necesare 2.370 de posturi de grefieri, repartizate astfel: curţi de apel - 596 de posturi, tribunale - 898 de posturi şi judecătorii – 876 de posturi.

Atingerea acestui obiectiv se va face etapizat, ţinând cont de posibilităţile de finanţare, dar şi de cele privind ocuparea posturilor de grefier, cu îndeplinirea criteriilor de selecție.

În prima etapă, Ministerul Justiției propune suplimentarea cu 200 a numărului de posturi pentru grefieri, pentru care să poată fi obţinută şi finanţarea corespunzătoare.

Proiectul și Nota de fundamentare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Justiției, aici.[:]


Publicat in: 20/08/2021