Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției a primit la rectificarea bugetară bani pentru investiții în sedii de instanțe

Marți, 7 septembrie a.c., în ședința de Guvern, în urma rectificării bugetare, Ministerului Justiției i-a fost alocată suma de 22.490 mii lei credite de angajament și 13.090 mii lei credite bugetare pentru cheltuieli de investiţii.

Alocarea acestor sume permite Ministerului Justiției continuarea lucrărilor de construcție și renovare a mai multor sedii de instanțe din București și județe precum Călărași, Hunedoara, Prahova, Sălaj, Galați, Vâlcea, Tulcea.

De asemenea, fondurile primite vor fi folosite pentru dotări care să asigure condiții optime de muncă și siguranță pentru toți cei care lucrează în sistemul de justiție, precum centrale termice, centrale telefonice, generatoare electrice, sisteme de înregistrare audio – video, sisteme de detecție și alarmare la incendiu, sisteme de supraveghere video, porţi detectoare de metale.
În urma rectificării bugetare, se vor aloca fonduri și pentru Oficiul Național al Registrului Comerțului în vederea asigurării suportului şi mentenanţei componentelor software din cadrul sistemului informatic dezvoltat prin Proiectul Big Data, achiziţionarea de licenţe, upgrade software, precum şi tehnică necesară funcţionării reţelelor locale.

Îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru magistrați, dar și pentru beneficiarii actului de justiție, respectiv cetățenii, constituie și va rămâne o prioritate stabilită prin Programul de Guvernare.


Publicat in: 07/09/2021