Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției continuă procedura de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România

Ministerul Justiției a declanșat o nouă procedură pentru selectarea a încă 13 candidați pentru funcția de procuror european delegat în România. În urma celor două proceduri anterioare, Colegiul Parchetului European (EPPO) și-a dat acordul pentru 7 procurori europeni delegați, propuși de Ministerul Justiției, din totalul de 20.

Persoanele interesate își pot depune candidaturile până la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv.

Interviul va avea loc în fața comisiei de selecție în perioada 14-17 februarie 2022, perioadă ce poate suferi modificări în funcție de numărul candidaților înscriși și admiși la interviu.

Detaliile privind procedura de selecție pot fi consultate aici: https://www.just.ro/anunt-privind-selectia-candidatilor-pentru-functia-de-procuror-european-delegat-in-romania/ 

Elemente de context:

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupția, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

EPPO și-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituțiile și organismele UE, precum și autoritățile competente din cele 22 de state membre care au aderat la EPPO trebuie să raporteze către EPPO orice comportament infracțional care afectează bugetul UE. De asemenea, persoanele fizice pot raporta presupuse cazuri de fraudă și alte infracțiuni.


Publicat in: 20/01/2022