Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiţiei declanșează procedura de selecție pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT

[:ro]

Ministrul Justiției, Stelian Ion: „Este o etapă importantă pentru justiție. DNA și DIICOT sunt corpuri de elită în lupta anticorupție și împotriva criminalității organizate și au nevoie de o conducere stabilă și cu atribuții complete.

Este momentul să consolidăm DNA și DIICOT, să întărim lupta anticorupție și împotriva criminalității organizate printr-o conducere cu autoritate și puteri depline.

Îi îndemn pe toți procurorii care îndeplinesc cerințele să se înscrie la concurs. Este ocazia să se implice la nivel de funcție de decizie și să impună acele schimbări pe care le așteaptă procurorii pentru a lucra în anchete penale profesioniste, imparțiale și independente.

Sunt funcții care pot da o direcție importantă în lupta anticorupție și împotriva criminalității.

Ca ministru al Justiției le garantez tuturor procurorilor că sunt pe deplin independenți, că voi respinge public orice formă de presiune asupra lor și le voi sprijini solicitările pentru buna funcționare a instituțiilor.

Știu că reforma sistemului judiciar este un proces greu și că vor fi piedici. Tocmai de aceea avem nevoie de procurori șefi integri, puternici, independenți”.

Posturile vacante pentru care este demarată selecția sunt:

* PICCJ: – Procuror Șef Secție – Secția de resurse umane și documentare

* DIICOT

– Procuror Șef

– Procuror Șef Adjunct

– Procuror Șef Secție – Secția de combatere a infracțiunilor de terorism și criminalității informatice

* DNA

– Procuror Șef Adjunct

– Procuror Șef Secție – Secția de combatere a corupției

– Procuror Șef Secție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție

– Procuror Șef Secție – Secția judiciară penală

Calendarul, criteriile de organizare și desfășurare a selecției pot fi consultate pe pagina web a Ministerului: http://www.just.ro/anunt-selectie-procurori/

[:]


Publicat in: 28/07/2021