Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiţiei din România sprijină demersurile autorităților de la Chişinău în lupta împotriva corupției

Secretarii de stat din Ministerul Justiţiei, George Cătălin Şerban şi Nelu Ciobanu, au avut, astăzi, 10 octombrie 2022, o întâlnire de lucru cu o delegație din Republica Moldova, din care au făcut parte Veronica Dragalin, Procurorul-șef Anticorupție, Iulian Rusu, directorul Centrului Naţional Anticorupție, şi E.S. Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România.

În cadrul discuției, au fost explorate posibilitățile dezvoltării cooperării judiciare şi a cooperării bilaterale, în general, pentru prevenirea şi combaterea corupției din această țară.
Partea română a subliniat interesul şi sprijinul pentru stabilitatea și modernizarea Republicii Moldova, pentru consolidarea instituțiilor și a statului de drept, şi, cu precădere, pentru menținerea parcursului european al acestei țări, parcurs aflat într-un moment favorabil.

Totodată, membrii delegației de la Chișinău au apreciat faptul că România beneficiază de o experiență importantă și apropiată unor realități specifice Republicii Moldova în domeniul reformei Justiției şi a luptei împotriva corupției, fiind posibil ca multe dintre răspunsurile la întrebările autorităților de la Chişinău în aceste domenii să poată fi găsite la nivelul de expertiză şi experiență al instituțiilor competente din România.

Ministerul Justiţiei din România este pregătit să colaboreze constructiv cu autoritățile de la Chişinău în procesul de reformă a Justiției şi de luptă împotriva corupției, atât în planul relațiilor bilaterale, cât şi în cel al relațiilor multilaterale.


Publicat in: 10/10/2022