Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiţiei din România sprijină demersurile autorităților de la Chişinău pentru modernizarea sistemului penitenciar

Secretarul de stat din Ministerul Justiţiei, Bogdan Ilea, și directorul ANP, Dan Halchin, au avut, astăzi, 24 noiembrie 2022, o întâlnire de lucru cu doamna Nadejda Burciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției din Republica Moldova,  care a fost însoţită de reprezentanți ai administrației penitenciarelor din ţară vecină.

În cadrul discuțiilor, au fost explorate posibilitățile dezvoltării colaborării cu reprezentanții Republicii Moldova în ceea ce privește activitatea specifică sistemului penitenciar, domeniu în care Administrația Națională Penitenciarelor din România are o experiență bogată.

Având în vedere preocupările comune ale celor două sisteme penitenciare, dar și nevoia de identificare a unor soluții viabile, Administrația Națională Penitenciarelor din România și-a maninfestat disponibilitatea în vederea sprijinirii sistemului penitenciar din Republica Moldova prin realizarea unor schimburi de experienţă, inclusiv prin delegarea de experţi în domenii ce vizează activitatea diverselor structuri din administrația penitenciară.

Administrația Națională a Penitenciarelor sprijină în mod continuu colegii din Republica Moldova în ceea ce privește accesul acestora la procesul de școlarizare. În acest context, anual 20 de agenţi din sistemul penitenciar ale Republicii Moldova sunt școlarizați la Școala Națională de pregătire a agenților de penitenciare Târgu Ocna, costurile fiind suportate de către Statul Român.


Publicat in: 24/11/2022