Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției din România sprijină dezvoltarea cooperării judiciare internaționale cu țările din Asia de Sud-Est

Ministerul Justiției se implică în dezvoltarea cooperării judiciare internaționale în materie penală cu statele din Asia de Sud-Est. În data de 26 aprilie 2023, secretarul de stat George Cătălin Șerban a avut o intervenție în cadrul segmentului de înalt nivel al Reuniunii Plenare a Rețelei Judiciare din Asia de Sud-Est (SEAJust-South East Asia Justice Network), care s-a desfășurat la Seul, Republica Coreea.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat George Cătălin Șerban a prezentat rolul și funcțiile Rețelei Judiciare Europene, evidențiind utilitatea resurselor online puse la dispoziția practicienilor. Participarea la SEAJust prezintă un interes major pentru consolidarea cooperării cu statele din această regiune, prin facilitarea schimbului de informații, experiență și bune practici în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală, precum și stabilirea de contacte la nivel tehnic.

SEAJust este o rețea informală de cooperare judiciară în materie penală, fondată în 2020 la inițiativa Secretariatului Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, pe modelul Rețelei Judiciare Europene. Aceasta are în prezent 15 state membre, inclusiv Tailanda, Singapore, Coreea de Sud, Malaezia, Vietnam, Australia, Cambodgia, fiind deschisă și altor state din alte regiuni.

Prin acest demers, România speră să contribuie la consolidarea cooperării judiciare internaționale și să împărtășească experiența și bunele practici cu celelalte state membre ale rețelei.


Publicat in: 28/04/2023