Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției reface rețeaua LAN învechită din 132 de instanțe

În cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (PISJ), finanțat de Banca Mondială, Direcția de Implementare a Proiectelor Finanțate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) din cadrul MJ – Unitatea de Implementare a Proiectului a semnat contractul de servicii de consultanță pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate la fața locului pentru refacerea rețelei/infrastructurii Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanțe din România din totalul de 240, incluzând și Ministerul Justiției.
Strategia pentru refacerea rețelei LAN a fost elaborată și aprobată în anul 2019.
Achiziția pentru serviciile de consultanță privind analiza s-a derulat în perioada 15.03 – 7.10.2021, în conformitate cu regulamentele BIRD privind achizițiile, fiind licitație deschisă internațională, cu utilizarea metodei de achiziție „Selecție pe baza celui mai mic cost (LCBS – Least Cost Based Selection)”.
Firma care va realiza analiza – SC ETA SRL România – a fost selectată printr-o procedură de achiziție. Contractul este în valoare de 1.562.837,28 LEI fără TVA și se va derula pe o durată de 27 de luni.
Rețeaua LAN reprezintă infrastructura fără de care nu poate funcționa la parametri optimi niciun sistem sau aplicație informatică utilizată la nivelul instanțelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a ședințelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică.
Strategia ministerului pentru optimizarea rețelei LAN are trei etape:

1.Analiza individuală aprofundată de specialitate la fața locului (site survey) în 132 de instanțe a căror rețea este foarte veche, din perioada 2001 – 2006

2.Achiziția unor echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare) pentru 78 de instanțe a căror rețea LAN nu prezintă vulnerabilități structurale (faza I)

3.Achiziția de echipamente IT specifice pentru cele132 de instanțe a căror rețea LAN este supusă unei analize aprofundate (faza II)

Toate aceste investiții sunt cuprinse în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare (PISJ) finanțat de Banca Mondială.


Publicat in: 07/10/2021