Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției susține îmbunătățirea și eficientizarea legislației privind cooperarea judiciară internațională în materie penală

Executivul a adoptat în ședința de astăzi, 31.08.2022, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 302/204 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prin acest act normativ, se urmărește îmbunătățirea și eficientizarea legislației în materia extrădării și a mandatului european de arestare (MEA), dar și armonizarea cu necesitățile identificate în practica structurilor de specialitate implicate.

Modificările și completările aduse prin prezenta inițiativă vizează, de asemenea, atât o reglementare mai precisă a procedurilor, cât și clarificarea modalității de îndeplinire a acestora, în vederea punerii în deplin acord cu legislația Uniunii Europene, cu jurisprudența Curții Constituționale și a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Proiectul de lege s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției și a fost pus în discuția membrilor Rețelei Judiciare Române în materie penală, fiind avizat de Ministerul Afacerilor Interne și de Ministerul Afacerilor Externe.


Publicat in: 31/08/2022