Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministerul Justiției susține îmbunătățirea și eficientizarea legislației privind cooperarea judiciară internațională în materie penală

Executivul a adoptat în ședința de astăzi, 31.08.2022, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 302/204 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Prin acest act normativ, se urmărește îmbunătățirea și eficientizarea legislației în materia extrădării și a mandatului european de arestare (MEA), dar și armonizarea cu necesitățile identificate în practica structurilor de specialitate implicate.

Modificările și completările aduse prin prezenta inițiativă vizează, de asemenea, atât o reglementare mai precisă a procedurilor, cât și clarificarea modalității de îndeplinire a acestora, în vederea punerii în deplin acord cu legislația Uniunii Europene, cu jurisprudența Curții Constituționale și a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Proiectul de lege s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției și a fost pus în discuția membrilor Rețelei Judiciare Române în materie penală, fiind avizat de Ministerul Afacerilor Interne și de Ministerul Afacerilor Externe.


Publicat in: 31/08/2022

X