Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministrul Justiției: DNA trebuie să vizeze în continuare marea corupție și are toată susținerea mea

[:ro]DNA are toată susţinerea mea, a spus ministrul Justiţiei, Stelian ION, la bilanţul de astăzi al activităţii DNA din 2020.

Vrem să punem capăt definitiv perioadei în care DNA şi procurorii anticorupţie au fost ţinte permanente ale celor care au vrut slăbirea justiţiei. Împotrivirea unora faţă de desfiinţarea SIIJ e dovada că încă mai sunt încercări de slăbire a DNA, a adăugat domnul Stelian Ion. Chiar şi astăzi, unii încă mai visează la blocarea anticorupţiei şi la compromiterea procurorilor. Sunt partenerul DNA în apărarea independenţei procurorilor şi susţin eforturile instituţionale de combatere a infracţiunilor de corupţie şi a celor asimilate corupţiei, a adăugat el.

Însuşi profesionalismul procurorilor DNA, este de părere ministrul, poate fi una dintre cele mai solide garanţii pentru respectarea drepturilor persoanelor anchetate (magistraţi sau alţi membri ai societăţii), prin recurgerea la procurori anticorupţie specializaţi. De asemenea, oportună este reglementarea unor criterii ce vor asigura numirea şi menţinerea în această structură a unor procurori a căror activitate să se ridice la cele mai înalte standarde etice şi profesionale.

Ministrul consideră că activitatea DNA vizând combaterea corupţiei din perspectivă specială, şi reforma sistemului judiciar, din perspectivă generală, sunt aspecte foarte importante pentru cetăţeni, care presupun nu doar măsuri legislative şi instituţionale, dar şi evaluări aprofundate şi permanente a modului cum aceste măsuri sunt resimţite în realitate.[:]


Publicat in: 25/02/2021