Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministrul Justiției, sprijin total pentru Rețeaua Judiciară Română în Materie Penală

[:ro]Reţeaua Judiciară Română în Materie Penală (RJR) a devenit o structură esenţială în combaterea infracţiunilor grave, în special criminalitatea organizată, corupţia, traficul de droguri şi terorismul – a declarat ministrul Justiţiei, Stelian ION, în deschiderea Reuniunii Naţionale a RJR. Apreciez şi vă mulţumesc tuturor pentru implicare. Îmbunătățirea cooperării în materie penală este obiectivul comun pe care îl sprijin fără rezerve, a continuat el.

La sesiunea organizată de Ministerul Justiţiei au participat membrii RJR, adjunctul Membrului Naţional Eurojust, reprezentanţi ai Interpol şi ai biroului SIRENE (Supplimentary Information REquested at the National Entries – componentă a Sistemului Informatic Schegen). De asemenea, a fost prezentat noul magistrat român de legătură în Republica Italiană, procurorul Laura Ceh.

În cadrul reuniunii au fost discutate recentele modificări aduse Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, cooperarea cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ulterior datei de 01.01.2021, hotărâri recente contextuale materiei mandatului european de arestare din jurisprudenţa recentă a CJUE și transferarea persoanelor condamnate.

Rețeaua Judiciară Română în materie penală este o rețea de puncte de contact naționale. Acestea sunt desemnate din rândul autorităţilor cu responsabilităţi în domeniul cooperării judiciare internaţionale. Activitățile rețelei au ca scop promovarea unor proceduri cât mai ușoare pentru procesele transfrontaliere, facilitarea cererilor de cooperare judiciară și asigură respectarea legislației comunitare și a convențiilor dintre acestea.

[:]


Publicat in: 16/04/2021