Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Ministrul Justiţiei: Un element care va asigura durabilitatea şi ireversibilitatea democraţiei

[:ro]Ministrul Justiţiei, Stelian ION, a avut o întâlnire bilaterală cu Excelența Sa, Maria Teresa NETO dos SANTOS MARIANO SHEARMAN de MACEDO, ambasadoarea Portugaliei în România. Discuţiile s-au axat pe priorităţile actualei Preşedinţii a Consiliului UE, deţinute de Portugalia, precum şi pe provocările cu care se confruntă sistemele judiciare din cele două state. „Toate statele membre trebuie să aibă o singură voce. Doar aşa putem identifica şi soluţiona eficace problemele existente la nivelul Uniunii, astfel încât să ajungem la acelaşi nivel de protecţie a cetăţenilor europeni”, a declarat ambasadoarea Portugaliei.

Au fost abordate aspecte privind modificarea cadrului normativ privind justiţia, finanţarea sistemului judiciar, inclusiv prin prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență, şi lupta împotriva corupţiei. „Evaluarea tuturor statelor membre în cadrul Mecanismului privind Statul de Drept ne oferă deja o viziune amplă şi de perspectivă a justiţiei la nivelul Uniunii. Existenţa unui sistem sancţionator la nivelul Cadrului Financiar Multianual, în strânsă legătură cu Mecanismul privind Statul de Drept este unul din elementele care va asigura durabilitatea şi ireversibilitatea democraţiei şi respectului faţă de cetăţean.”, a declarat ministrul Justiţiei.

Excelenţa Sa a lansat ministrului Justiţiei invitaţia de a participa, în cursul lunii aprilie, la o reuniune comună a tuturor ambasadorilor statelor membre UE la Bucureşti şi a Comisiei Europene, sub egida Preşedinţei portugheze a Consiliului UE.

[:]


Publicat in: 25/02/2021