Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Precizări ale Ministerului Justiției

În contextul discuţiilor apărute în spaţiul public şi mass-media, în legătură cu afirmații la adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor, aflată în subordinea Ministerului Justiției, respectiv în legătură cu împrejurarea relatată de presă în care un angajat al Ministerului Justiţiei a depus mărturie în cadrul unui proces de extrădare desfăşurat în fata instanţelor dintr-un stat membru al UE, facem cuvenitele precizări:

1. Respectivul angajat, despre care s-a făcut vorbire în mass-media, NU este consilier al Ministrului Justiţiei, ci este angajat al ministerului, în cadrul aparatului tehnic.
2. Potrivit reglementărilor în vigoare, Ministerul Justiției nu poate interzice niciunui angajat și, în general, niciunui cetățean să se prezinte ca martor într-un proces, angajatul despre care s-a făcut vorbire în mass-media prezentându-se în nume propriu și nu ca reprezentant al MJ, de altfel, în perioada în discuție, acesta fiind în concediu legal de odihnă.
3. Ministerul Justiției examinează permanent incidența prevederilor legale privind obligațiile specifice statutului profesional al fiecărui angajat, inclusiv obligațiile de rezervă, raportat la orice eventuale declarații publice defăimătoare la adresa instituției ministerului sau la adresa unor instituții aflate în subordinea sau coordonarea ministerului, precum Administrația Națională a Penitenciarelor.


Publicat in: 10/06/2022