Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Problemele personalului de specialitate din sistemul judiciar în atenția miniștrilor Justiției, Finanțelor, Muncii și Solidarității Sociale

La iniţiativa ministrului Justiţiei, astăzi, 19 aprilie 2022, la sediul Ministerului Finanţelor, a avut loc o întâlnire între miniştrii Finanţelor, Adrian Câciu, Muncii și Solidaritații Sociale, Marius Budăi, şi Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe de o parte, și reprezentantul Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial, Cătălin Trăistaru, precum şi al Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, pe de altă parte. La întâlnire, a mai participat şi Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, George Şerban.

Agenda discuţiilor a constituit-o statutul personalului de specialitate şi, corelativ, proiectul de lege privind statutul acestui personal aflat în lucru la Ministerul Justiţiei.

Toate părţile au manifestat deschidere şi flexibilitate în cadrul discuţiilor, care s-au concentrat pe problemele specifice personalului de specialitate de toate categoriile din sistemul judiciar.

Părţile au convenit să facă un pas mai departe în acest dialog şi să ridice problemele aflate în discuţie la nivel de Prim-ministru şi în Coaliţia de Guvernare, respectiv la nivelul corespunzător de decizie politică şi administrativă.

Ministerul Justiţiei va rămâne, în continuare, deschis discuţiilor cu toate categoriile socio-profesionale din sistemul judiciar, pe poziţii de parteneriat cu celelalte ministere de linie în abordarea tuturor problemelor partenerilor sociali, în scopul găsirii soluţiilor realiste şi echitabile pentru toate categoriile socio-profesionale.


Publicat in: 19/04/2022