Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Protecția victimelor infracțiunilor, o prioritate a Ministerului Justiției

[:ro]

Miercuri, 24 martie 2021, a avut loc cea de-a șaptea reuniune a grupului de lucru privind discuții referitoare la implementarea Legii 211/2004, coordonat de Secretarul general al Ministerului Justiției, domnul procuror Răzvan Horațiu Radu.

Scopul acestui grup este reprezentat de identificarea măsurilor de îmbunătățire a reacției statale în materia protecției victimelor, inclusiv victimelor traficului de persoane, prin facilitarea cooperării actorilor cu responsabilități în domeniu.

Abordând sectorial problematica vastă, discuțiile din cadrul acestei reuniuni au fost dedicate aspectelor practice referitoare la victimele minore ale infracțiunilor sexuale, cu accent pe nevoile de formare profesională a personalului ce interacționează cu victimele și de infrastructură adaptată unor astfel de cauze.

La discuții au participat reprezentanți ai IGPR, INM, MMPS, ANDPDCA și ai societății civile: Salvați Copiii România, Asociației Declic, FONPC, Asociația VIS.

Ministerul Justiției facilitează remedierea problemelor cu care se confruntă autoritățile în domeniu, prin dezvoltarea în plan regional a camerelor speciale de audiere, formarea multidisciplinară a profesioniștilor sau atragerea de finanțări externe.

Întrucât acțiunile instituțiilor statului trebuie să se îndrepte coerent către cauzele profunde ale fenomenului, la următoarea întâlnire sunt așteptați să participe și alți actori.

[:]


Publicat in: 24/03/2021