Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Protocol între Ministerul Justiției și Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești, jud. Argeș, pentru Proiectul educațional WE CAN BE COOL!

Proiectul educațional WE CAN BE COOL! are ca scop înțelegerea riscurilor asociate consumului, deținerii, traficării și producerii de droguri de către elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. Acesta urmărește ca, prin intermediul profesioniștilor, elevii să înțeleagă cât de importantă este libertatea, să  cunoască efectele nocive ale consumului de droguri, ce înseamnă adicție și care sunt consecințele. Proiectul va contribui, de asemenea, la dezvoltarea abilităților de comunicare, de muncă în echipă, de documentare, de asumare de responsabilități ale elevilor. Inițiativa aparține unității educaționale, coordonate de către doamna director Mihaela Ivan.

Din partea Ministerului Justiției, protocolul a fost semnat de către secretarul de stat Mihai Pașca, care a declarat: “Felicitări Școlii Gimnaziale Nr. 1 Vlădești, jud. Argeș, pentru implicarea în activități de prevenire a fenomenului traficului și consumului de droguri. Ministerul Justiției a inițiat programul la nivel național privind educația juridică în școli și universități 2022 – 2025.  Este o prioritate a ministerului, iar în acest sens, avem încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație şi Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România. Vrem să ajungem la toate nivelurile de învățământ (primar, secundar, liceal și universitar) într-o manieră adaptată puterii de înțelegere a fiecărui participant. Sunt deja peste 600 de voluntari din toate profesiile juridice, iar lista e deschisă.”

Tinerii și copiii din mediul rural nu sunt feriți de pericolele consumului de droguri. De aceea, foarte importantă este prevenția. Și rolul major revine aici educației juridice și accesului la informații corecte, pe care doar profesioniștii în domeniu le pot oferi. Iar pentru a avea succes, parteneriatul între sistemul educațional și cel juridic trebuie să reprezinte o constantă pentru asigurarea unei educații juridice de calitate.

“Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești începe astăzi, prin semnarea parteneriatului cu Ministerul Justiției, implementarea proiectului de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, o activitate necesară în comunitatea noastră. Inițiatorii acestui proiect sunt chiar elevii noștri. Este urmarea firească a dezbaterilor din timpul   proiectului ,,FAST – Fii Avocat în Școala Ta”, derulat cu implicarea domnului avocat Adrian Rista. Sprijinul Ministerului Justiției este esențial pentru a putea aduce tinerilor cele mai bune practici în domeniul prevenției și este, în același timp, o confirmare a faptului că eforturile noastre sunt direcționate correct”, a declarat Mihaela Ivan, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Vlădești.

Proiectul este implementat și coordonat în Școala Gimnazială Vlădești de o echipă de două persoane, care urmează să aibă săptămânal întâlniri cu elevii pentru a dezbate toate aspectele fenomenului consumului și traficului de droguri:

1. Dna. Antonia Nicolae – profesor consilier psihopedagogic CJRAE Argeș

2. Dl. Adrian Rista – avocat, voluntar coordonator proiecte de prevenție.


Publicat in: 25/10/2023