Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

MINISTERUL JUSTIȚIEI


Semnarea Acordului de finanțare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator național, și Ministerul Justiției, în calitate de coordonator de reforme și investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Ministerul Justiţiei, prin domnul Secretar de stat George–Bogdan ILEA, a semnat luni, 21 martie 2022, acordul de finanțare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator național, şi Ministerul Justiției, în calitate de coordonator de reforme și investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În paralel cu realizarea jaloanelor și țintelor care vizează reforme ale sistemului judiciar, vor fi demarate, în perioada următoare, etapele necesare realizării investițiilor de care beneficiază sectorul „Justiție”,  în cadrul următoarelor componente, cu o alocare estimată la 217,53 mil. euro finanțare nerambursabilă:

Componenta 7 „Transformare digitală”:

Investiția 4. Digitalizarea sistemului judiciar (162,31 mil. euro)

Componenta 14 „Buna guvernanță”:

Reforma 5. Garantarea independenței justiției, creșterea calității și eficienței acesteia

Reforma 6. Intensificarea luptei împotriva corupției

Investiția 1. Optimizarea infrastructurii judiciare pentru a garanta accesul la justiție și calitatea serviciilor (42,22 mil. euro)
Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii logistice (non-IT) necesare luptei împotriva corupției și recuperării bunurilor și prejudiciilor generate de infracțiuni, inclusiv a formării profesionale în aceste domenii (13 mil. euro)

Astfel, Ministerul Justiției și instituțiile din sistemul judiciar, partenere în cadrul acestui program, vor folosi resursele alocate pentru realizarea unor proiecte strategice în domeniul digitalizării sistemului judiciar, precum și în consolidarea infrastructurii specifice (sedii noi de instanțe, sporirea capacității de stocare a bunurilor provenite din infracțiuni), care vor contribui la îmbunătățirea accesului la justiţie și la calitatea serviciilor oferite de sistemul judiciar în relația cu cetățenii.

Semnare acord de finanțare


Publicat in: 25/03/2022